Kissoista

Täällä voi keskustella kaikista eläimiin liittyvistä asioista. Kirjoittaa voi vain rekisteröityneenä

Valvoja: Webmaster

kissanomistaja
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 18:49

Kissoista

ViestiKirjoittaja kissanomistaja » Ti Elo 10, 2010 9:01

Viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota Raahen Seudun tekstaripalstalla siihen, että taas on puheenaiheena kissojen irtipitäminen. Se, joka päästää kissansa irti, jättää lemmikkinsä heitteille ja altistaa moniin vaaroihin. Välittääkö silloin lemmikistään yhtään? Kysynpähän vaan. Itselläni on kissa, joka saa kulkea ulkona, valjaissa omalla piha-alueella valvottuna. Ei ole iso vaiva laittaa niitä valjaita ja kissa oppii niihin kyllä.
Periaatteessa ymmärrän jollakin tasolla, miksi jotkut vihaavat kissoja. Kuka nyt haluaa kissaa tekemään jätöksiään pihalle, kukkapenkkeihin, lasten hiekkalaatikoille, merkkaamaan nurkkiaan ja sotkemaan ulkona kuivumassa olevia lasten vaatteita? Ei kukaan. Siltikin, jos kissoja aletaan tämän vuoksi hävittämään ominpäin, on tämä hyvin kyseenalaista. Eihän se ole sen kissan syy, jos omistaja ei välitä sen turvallisuudesta. Miksei siis otettaisi suoraan yhteyttä siihen kissanomistajaan ja tehtäisi selväksi päin naamaa, että en hyväksy sitä, että kissasi kulkee vapaana?

Myös ns. kissanvihaajien asenteessa on parantamisen varaa: vaikka tuon keskusteluissa usein esille, että kissani on täysin sisäkissa, joka ei varmasti kenenkään elämää häiritse millään tavalla, saan kuulla siitä huolimatta kommentteja tyyliin "niskat poikki" "siitä sais hyvät kinttaat" ym. tosi rakentavaa. Tämä kertoo jotain ihmisen älyllisestä tasosta.

Avatar
,_,/ukka
Viestit: 1157
Liittynyt: Pe Joulu 13, 2002 0:00

Re: Kissoista

ViestiKirjoittaja ,_,/ukka » Ke Elo 11, 2010 8:58

Ostakaa kaloja, ne ei kuse kukkapenkkeihin.

,_,/ukka


Palaa sivulle “Eläinaiheista keskustelua”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa